Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 12. jún 2024Meniny má Zlatko
< sekcia Zahraničie

Šperky ukradnuté z hotela v Cannes stáli viac ako 1,4 milióna USD

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Klenotníctvo poprelo, že ukradnuté šperky mali nosiť herečky počas trvania festivalu.

Cannes 18. mája (TASR) - Hodnota šperkov, ktoré ukradli v noci na piatok z hotela Novotel vo francúzskom meste Cannes, kde sa koná známy filmový festival, bola podľa švajčiarskeho luxusného klenotníctva Chopard nižšia ako 1,4 milióna dolárov. Túto sumu zverejnila príslušná prokuratúra, klenotníctvo však v dnešnom vyhlásení skutočnú cenu klenotov nekonkretizovalo.

Klenotníctvo tiež poprelo, že ukradnuté šperky mali nosiť herečky počas trvania festivalu. Obeťou krádeže sa podľa neho stala zamestnankyňa klenotníctva, ktorej šperky odcudzili v jej neprítomnosti z jej hotelovej izby, kde ich mala uložené v trezore. Hotely však spravidla nezodpovedajú za trezory na izbách a odporúčajú odkladať cennosti vo svojich vlastných trezoroch.

Klenotníctvo Chopard je už mnoho rokov oficiálnym partnerom filmového festivalu v Cannes a navrhuje špeciálnu kolekciu šperkov pre hviezdy na červenom koberci. Tento rok požičalo svoje šperky napríklad herečke Julianne Moorovej, speváčke Lane Del Rey a modelke Cindy Crawfordovej.

V máji 2009 sa terčom krádeže stalo klenotníctvo Chopard na parížskom námestí Vendôme. Zlodeja sa síce podarilo dolapiť a odsúdili ho na osem rokov väzenia, ale šperky za 6,8 milióna eur sa doteraz nenašli.