Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Spevák Gott popiera, že by pred voľbami vyjadril podporu Zemanovi

Český Zlatý slávik český spevák Karel Gott. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Zeman spomenul Gotta ako svojho podporovateľa popri premiérovi Andrejovi Babišovi, aj keď mu tento mnohonásobný víťaz ankety Zlatý slávik nikdy podporu nevyjadril.

Praha 14. januára (TASR) - Český spevák Karel Gott sa ohradil v sobotu voči slovám prezidenta Miloša Zemana, ktorý sa mu poďakoval za podporu v prejave po skončení prvého kola prezidentských volieb v Česku. Zeman spomenul Gotta ako svojho podporovateľa popri premiérovi Andrejovi Babišovi, aj keď mu tento mnohonásobný víťaz ankety Zlatý slávik nikdy podporu nevyjadril, informovala stanica TV Nova.

"Som vďačný za akúkoľvek pomoc a podporu. Zaregistroval som s veľkým potešením, že mi pred voľbami vyjadrili popodru také rôznorodé osobnosti, ako je na jednej strane Andrej Babiš a na druhej strane Karel Gott," citovala webová stránka televízie vyjadrenie Zemana na sobotňajšej tlačovej konferencii.

"Ako vždy, pri všetkých voľbách, som menovite nepodporil žiadneho kandidáta. Preto ani ich výroky nekomentujem,"
reagoval Gott prostredníctvom svojej hovorkyne Anety Stolzovej.

V piatkovom a sobotňajšom prvom kole prezidentských volieb v Česku zvíťazil súčasný prezident Miloš Zeman so ziskom 38,56 percenta, na druhom postupovom mieste skončil akademik Jiří Drahoš, ktorého podporilo 26,60 percenta zúčastnených voličov. Obaja tak postupujú do druhého kola volieb, ktoré sa uskutoční v dňoch 26. a 27. januára.

Gott sa podľa TV Nova vyjadroval tento týždeň o voľbách v rozhovore pre portál Blesk.cz, pričom nespomenul konkrétne meno, ale povedal, že bude voliť "človeka, ktorého si váži, jeho myšlienky a názory sú mu blízke a vie, že bude republiku opäť dobre reprezentovať".