Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Spojené štáty rozšírili varovanie pred cestovaním do Mexika

Ilustrčné foto Foto: TASR/AP

Americké úrady výstrahu pre turistov rozšírili na južnejšie položené mexické štáty Veracruz a Chiapas, ktoré sa doposiaľ na zozname nebezpečných lokalít nenachádzali.

Mexiko 23. augusta (TASR) - Americké ministerstvo zahraničných vecí predĺžilo svoje varovanie pre občanov USA pred cestovaním do Mexika na ďalšie oblasti v tomto štáte.

V novom v utorok zverejnenom cestovnom odporúčaní sa podľa agentúry AP karibské rezorty Cancún a Playa del Carmen v juhovýchodnom Mexiku nespomínajú. Vo varovaní sa ale uvádza, že "teroristické boje medzi zločineckými skupinami vyústili do násilných trestných činov v oblastiach často navštevovaných občanmi USA".

Americké úrady výstrahu pre turistov rozšírili na južnejšie položené štáty Veracruz a Chiapas, ktoré sa doposiaľ na zozname nebezpečných lokalít nenachádzali.

Rezort diplomacie uvalil absolútny zákaz na súkromné cesty zamestnancov americkej vlády do kriminalitou zničeného štátu Guerrero v juhozápadnom Mexiku. Pracovníci americkej vlády dosiaľ smeli letecky cestovať do tamojšieho letoviska Ixtapa. Presun po súši v tomto štáte alebo návštevu mesta Acapulco mali zakázané už dlhšie.