Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Spoločnosť American Airlines pozastavila lety do Venezuely

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Bezpečnosť našich pracovníkov a zákazníkov je vždy na prvom mieste a naša spoločnosť nebude lietať do krajín, ktoré nepovažujeme za bezpečné, uviedla American Airlines.

Washington 16. marca (TASR) - Americká letecká spoločnosť American Airlines (AA) v piatok oznámila, že pozastavuje lety do Venezuely a späť. Dôvodom sú obavy o bezpečnosť v tejto latinskoamerickej krajine, informovala agentúra DPA.

Samozvaný úradujúci prezident Venezuely Juan Guaidó totiž vyzval ľudí, aby sa v sobotu zúčastnili na ďalších celonárodných protestoch za zosadenie prezidenta Nicolása Madura.

"Bezpečnosť našich pracovníkov a zákazníkov je vždy na prvom mieste a naša spoločnosť nebude lietať do krajín, ktoré nepovažujeme za bezpečné," uviedla American Airlines vo vyhlásení, ktoré zaslala agentúre DPA e-mailom.

Osobitný vyslanec americkej vlády pre Venezuelu Elliott Abrams uviedol, že Spojené štáty už vydali jedno z najprísnejších cestovných odporúčaní. Dodal však, že opatrenie American Airlines pozastaviť lety americkým občanom sťaží návrat z Venezuely.

Počet Američanov vo Venezuele nie je známy, ale "pohybuje sa okolo 30.000", uviedol Abrams.

American Airlines prevádzkuje z Miami do Venezuely tri lety denne - dva do Caracasu a jeden do mesta Maracaibo.