Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Plavbu po trase Titanicu prerušili zdravotné problémy cestujúceho

Foto: TASR/AP

Organizátori oznámili, že chorého napokon previezla z paluby lode Balmoral záchranárska helikoptéra.

Londýn 11. apríla (TASR) - Výletná loď, ktorá je v Atlantiku na spomienkovej plavbe po trase potopeného Titanicu, sa v utorok musela nakrátko vracať k írskemu pobrežiu kvôli zdravotným problémom jedného z cestujúcich. Organizátori oznámili, že chorého napokon previezla z paluby lode Balmoral záchranárska helikoptéra.

Spravodajská stanica BBC informovala, že postihnutým bol jej kameraman Tim Rex (56), presnú príčinu zdravotných problémov neuviedla.

Spomienková plavba cez Atlantik pri príležitosti 100. výročia potopenia Titanicu sa začala z britského prístavu Southampton v nedeľu 8. apríla.

Napriek utorňajšiemu nečakanému prerušeniu cesty by podľa predpokladov mala loď Balmoral doraziť na miesto potopenia Titanicu podľa plánu. Počas víkendu sa na mieste tragédie majú konať spomienkové slávnosti. Balmoral po 12 dňoch napokon dopláva do New Yorku, ktorý bol pôvodným cieľom Titanicu.

Mnohí pasažieri cestujú v dobových kostýmoch, v ponuke jedál majú pôvodne menu z Titanicu a vypočuť si môžu viaceré prednášky historikov a ďalších odborníkov.

Loď Titanic sa na svojej prvej a poslednej plavbe po náraze na ľadovec potopila v noci na 15. apríla, pričom o život prišlo 1513 ľudí.