Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Správy o streľbe v menocnici vyvolali poplach v meste Houston

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Po prehľadaní areálu však polícia oznámila, že nenašla nijaké zranené osoby ani dôkazy o tom, že naozaj došlo k použitiu strelnej zbrane.

Houston 22. februára (TASR) - Polícia v americkom meste Houston zasahovala dnes v jednej z miestnych nemocníc, odkiaľ bola nahlásená streľba, po prehľadaní areálu však oznámila, že nenašla nijaké zranené osoby ani dôkazy o tom, že naozaj došlo k použitiu strelnej zbrane.

Miestom policajného zásahu bola Nemocnica Bena Tauba, ktorá je súčasťou rozsiahleho komplexu označovaného ako Texaské zdravotné stredisko. V nemocnici sa nachádza takmer 500 lôžok a jej úrazové centrum ošetrí každoročne viac ako 100.000 naliehavých prípadov.

Po nahlásení streľby popoludní miestneho času zasahovali v nemocničnom areáli desiatky príslušníkov špeciálneho policajného útvaru SWAT a ďalších policajtov. Na televíznych záberoch nakrútených z vrtuľníka bolo vidieť desiatky odchádzajúcich zamestnancov, pričom niektorí z nich sprevádzali pacientov, ktorých zrejme evakuovali pomocou mobilných lôžok či vozíkov.

Policajný náčelník Art Acevedo uviedol, že po negatívnom výsledku prvej prehliadky začali príslušníci zasahujúcich jednotiek budovy prehľadávať ešte raz.