Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Na srbsko-macedónskych hraniciach uviazlo 362 migrantov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Migranti sa v oblasti utáborili a odmietajú ju opustiť.

Tabanovce 17. marca (TASR) - Na srbsko-macedónskych hraniciach uviazlo podľa slov macedónskych úradov až 362 migrantov pochádzajúcich prevažne zo Sýrie. Na území nikoho čakajú už desiaty deň, uviedla v noci nadnes agentúra AP.

Šéf macedónskeho centra pre krízové riadenie v pohraničnom meste Tabanovce Goran Stojanovski povedal, že migranti sa v oblasti utáborili a odmietajú ju opustiť. Dúfajú totiž, že Srbsko znovu otvorí svoje hranice a im sa podarí cestovať ďalej do Nemecka.

Macedónska polícia zároveň uviedla, že nezaznamenala od pondelka, kedy do krajiny ilegálne prenikla zo susedného Grécka skupina približne 1500 migrantov, žiaden ďalší ilegálny príchod migrantov na svoje územie. Dohromady však momentálne v tejto balkánskej krajine prečkáva približne 1000 migrantov a utečencov, spresnila AP.

Macedónsko v uplynulých týždňoch vpúšťalo na svoje územie len malé skupiny Sýrčanov a Iračanov, podobne ako aj ostatné balkánske krajiny. Svoje hranice pre migrantov bez platných víz a pasov krajina úplne uzavrela minulý týždeň, po tom, ako k obdobnému kroku pristúpili aj ďalšie krajiny na tzv. balkánskej trase - Slovinsko, Srbsko a Chorvátsko.