Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

K srbsko-maďarským hraniciacm prichádzajú skupiny migrantov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Cudzinci v maďarských hotspotoch, kam prichádzajú disciplinovane v sprievode polície, požadujú azyl v Maďarsku.

Budapešť 11. marca (TASR) - K srbsko-maďarským hraniciam prichádzajú skupiny migrantov, uviedol dnes maďarský regionálny spravodajský server delmagyar.hu, podľa ktorého tranzitné zóny s obytnými kontajnermi pri obciach Röszke a Tompa s kapacitou 50-60 ľudí sú plné.

Skupiny 20-30 cudzincov sa priebežne pokúšajú prekročiť srbsko-maďarské hranice. Pri tranzitnej zóne v Röszke už postavili migranti stany, pretože vstup na územie Maďarska je možný iba do 22.00 h. Hraničné pásmo je podľa servera už plné odpadkov, ktoré nikto neodpratáva.

Od uzatvorenia srbsko-macedónskych hraníc podľa informácií servera prichádza k srbsko-maďarským hraniciam menej migrantov. Nikto však nevie, čo bude potom, keď sa vydá na cestu dav 15.000 migrantov, ktorý sa zhromaždil na grécko-maďarských hraniciach.

Cudzinci v maďarských hotspotoch, kam prichádzajú disciplinovane v sprievode polície, požadujú azyl v Maďarsku. To však považuje Srbsko za bezpečnú tretiu krajinu. Migrantom prichádzajúcim zo Srbska preto maďarské orgány odmietajú žiadosti o azyl, uzatvára delmagyar.hu.