Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Srbsko nevyhostí ruských diplomatov

Na archívnej snímke Aleksandar Vučič. Foto: TASR/AP

V stredajšom telefonickom rozhovore s ruským prezidentom Vladimirom Putinom to povedal srbský prezident Aleksandar Vučič.

Belehrad 28. marca (TASR) - Srbsko sa neplánuje pripojiť ku krajinám v regióne, ktoré sa rozhodli vyhostiť ruských diplomatov v reakcii na útok nervovoparalytickou látkou na bývalého ruského špióna a jeho dcéru v Británii. V stredajšom telefonickom rozhovore s ruským prezidentom Vladimirom Putinom to povedal srbský prezident Aleksandar Vučič.

"Prezident Vučič prezidentovi Putinovi povedal, že Srbsko sa nezúčastní na žiadnych opatreniach proti Ruskej federácii a nevypovie ruských diplomatov na rozdiel od takmer všetkých ostatných krajín v regióne," citovala Vučiča agentúra TASS.

Na bývalého dvojitého agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéru Juliju zaútočili 4. marca neznámi páchatelia, ktorí podľa Británie použili nervovoparalytickú látku novičok, vyvinutú v bývalom Sovietskom zväze. Oboch našli v bezvedomí pred nákupným centrom v meste Salisbury. Ich stav je stále kritický.

Rusko akúkoľvek účasť na útoku odmieta a odvetné kroky krajín, ktoré pristúpili k vyhosteniu jeho diplomatov, pokladá za unáhlené a zbytočné.