Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Srbsko udelilo občianstvo rivalovi palestínskeho prezidenta

Bývalý palestínsky minister pre bezpečnosť a poradca palestínskeho predáka Jásira Arafata Muhammad Dahlan Foto: TASR/AP Photo

Srbský minister zahraničných vecí Ivica Dačič dnes vyhlásil, že bývalý vysokopostavený člen strany Fatah, 53-ročný Muhammad Dahlan, dostal občianstvo ešte v roku 2013.

Belehrad 1. februára (TASR) - Srbsko udelilo občianstvo kľúčovému politickému rivalovi palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása po tom, ako prisľúbil zabezpečiť miliónové investície zo Spojených arabských emirátov (SAE), kde žil v exile. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Srbský minister zahraničných vecí Ivica Dačič dnes vyhlásil, že bývalý vysokopostavený člen strany Fatah, 53-ročný Muhammad Dahlan, dostal občianstvo ešte v roku 2013. Spolu s ním ho dostala aj jeho manželka, štyri deti, jeden príbuzný a piati palestínski prívrženci.

Dahlan je bývalý poradca a šéf bezpečnosti palestínskeho prezidenta. V minulosti bol považovaný za nástupcu Jásira Arafata. Zo strany Fatah ho vyhodilo v roku 2011 po tom, ako ho Abbás obvinil z korupcie a naznačil, že mohol byť zapojený v Arafatovej smrti. Vlani ho odsúdili v neprítomnosti na dva roky väzenia za ohováranie.