Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Srbský premiér v Sarajeve: Sme otvorení dialógu o ťažkých otázkach

Líder Srbskej pokrokovej strany (SNS) a srbský vicepremiér Aleksandar Vučič počas brífingu po hlasovaní v predčasných parlamentných voľbách vo volebnej miestnosti v Belehrade 16. marca 2014. Foto: TASR/AP

Vučič vyzdvihol význam udržiavania vzájomnej dôvery a zabezpečenia lepšieho života občanov nielen Bosny a Hercegoviny a Srbska, ale aj celého regiónu.

Sarajevo/Belehrad 13. mája (TASR) - Pripravenosť Srbska prediskutovať "s občanmi Bosny a Bosniakmi (bosnianskymi Moslimami) všetky ťažké otázky" potvrdil dnes srbský premiér Aleksandar Vučič. Stalo sa tak v Sarajeve počas jeho prvej návštevy metropoly Bosny a Hercegoviny vo funkcii predsedu srbskej vlády, informovala agentúra APA.

Podľa Vučiča je Srbsko pripravené "otvoriť, ale aj zatvoriť dvere k týmto ťažkým témam, pretože musíme myslieť na spoločnú budúcnosť našich národov".

Srbskí premiér zdôraznil, že región by v súčasnosti mohol pritiahnuť podstatne viac investorov, ak by v ňom existoval "jednotný trh".

Ešte stále existujú hlupáci, ktorí neveria v nutnosť spolunažívania národov regiónu a ich spoločnú budúcnosť, konštatoval srbský premiér, ktorý sa popri účasti na regionálnej hospodárskej konferencii stretne v Sarajeve aj s najvyššími ústavnými činiteľmi hostiteľskej krajiny.