Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Stanica CNN chce čo najskôr obnoviť svoje vysielanie v Rusku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

CNN zastavila káblové vysielanie na ruskom trhu 1. januára pre nedávne zmeny v ruskej mediálnej legislatíve.

Washington 27. januára (TASR) - Americká spravodajská televízna stanica CNN chce obnoviť svoje vysielanie v Rusku tak skoro, ako to bude možné. Pre agentúru RIA Novosti to v pondelok uviedol nemenovaný predstaviteľ spoločnosti Turner Broadcasting System (TBS), divízie mediálnej korporácie Time Warner, ktorá vlastní CNN.

"Tešíme sa na obnovenie nášho vysielania v čo najkratšom čase," uviedol zástupca TBS. CNN zastavila káblové vysielanie na ruskom trhu 1. januára pre nedávne zmeny v ruskej mediálnej legislatíve. TBS následne vyhlásila, že signál stanice CNN obnoví hneď po tom, ako budú stanovené vysielacie podmienky na ruskom trhu.

Predstaviteľ TBS zároveň poznamenal, že spoločnosť sa má koncom mesiaca stretnúť s príslušnými ruskými štátnymi orgánmi a dohodnúť sa s nimi na procese obnovenia vysielania stanice CNN v krajine.

CNN (Cable News Network) založil v roku 1980 americký mediálny magnát Ted Turner. V čase svojho uvedenia na trh bola CNN prvým televíznym kanálom poskytujúcim 24-hodinové spravodajské vysielanie a prvou výlučne spravodajskou televíznou stanicou v USA. Jej signál prijíma v súčasnosti vyše 212 krajín a území na celom svete.