Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Stánok predávajúci tacos v Mexiku získal hviezdu sprievodcu Michelin

Michelinský šéfkuchár Arturo Rivera Martínez pripravuje objednávku tacos v stánku Tacos El Califa de León v Mexico City v stredu 15. mája 2024. Foto: TASR/AP

Tajomstvo spočíva v jednoduchostí nášho taco. Tvorí ho len tortilla, červená alebo zelená omáčka, a to je všetko. To a kvalita mäsa, uviedol kuchár Arturo Rivera Martínez.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Mexiko 16. mája (TASR) - Malá prevádzka predávajúca placky tacos v hlavnom meste Mexika získala hviezdu, ktorú udeľuje gastronomický a hotelový sprievodca Michelin. TASR otom informuje podľa stredajších správ agentúry AP a mexického denníka El Economista.

Stánok El Califa de León sa nachádza vo štvrti San Rafael v hlavnom meste Mexiko. Funguje už viac než 50 rokov a majiteľom je Mario Hernández Alonso.

Do priestorov tejto prevádzky sa zmestia maximálne tri či štyri osoby. Kuchár pripravuje mäso na horúcej platni a ďalšia zamestnankyňa ručne vyrába kukuričné tortilly, píše na svojej webovej stránke El Economista. Na výber sú štyri druhy tacos a dva druhy omáčky.

"Tajomstvo spočíva v jednoduchostí nášho taco. Tvorí ho len tortilla, červená alebo zelená omáčka, a to je všetko. To a kvalita mäsa," uviedol kuchár Arturo Rivera Martínez.

Ceny jedál sú v porovnaní s mexickým štandardom pomerne vysoké, jedno taco stojí takmer päť dolárov, píše AP. Mnohí zákazníci sú však presvedčení, že je to najlepšie – hoci nie najlacnejšie – taco v meste.

Michelinskou hviezdou je v Mexiku ocenených 16 reštaurácii vrátane El Califa de León. Ďalšie dve prevádzky majú po dve takéto hviezdy.