Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Starostku v Mexiku zastrelili len deň po nástupe do funkcie

Na snímke starostka mexického mesta Temixco Gisela Motová počas inauguračného ceremoniálu na svoj post 1. januára 2016 v meste Temixco. Motovú napadli 2. januára, len deň po jej nástupe do funkcie, v jej dome štyria ozbrojenci a zastrelili ju. Foto: TASR/AP

Giselu Motovú podľa miestnych médií napadli dnes štyria ozbrojenci v jej dome, kde ju zastrelili.

Temixco 2. januára (TASR) - Novú starostku mesta Temixco v južnom Mexiku zavraždili len deň po nástupe do funkcie. Giselu Motovú podľa miestnych médií napadli dnes štyria ozbrojenci v jej dome, kde ju zastrelili.

Informovala o tom agentúra DPA.

"Je to vyhlásenie vojny zo strany zločinu. Nedáme sa poraziť," napísal guvernér príslušného štátu Morelos, Graco Ramírez, na Twitteri. Podľa novín El Universal policajti dvoch podozrivých útočníkov zabili a ďalších dvoch zadržali.

Štát Morelos, ležiaci južne od metropoly Mexiko, patrí podľa správy k najnebezpečnejším v krajine. Tamojšia vláda nedávno stiahla policajtov a vybavenie z veľkomesta Cuernavaca, pri ktorom leží Temixco, pretože nový starosta Cuauhtémoc Blanco nesúhlasil s dohodou o spoločnej bezpečnostnej stratégii. "Nechali nás 'nahých'," vyhlásil Blanco, bývalá futbalová hviezda.