Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Štátna duma poslala Putinovi k narodeninám 450 ruží

Ruský prezident Vladimir Putin reční počas prvého zasadnutia novozvolenej Štátnej dumy 5. októbra 2016 v Moskve, ilustračné foto Foto: TASR/AP

Predseda Štátnej dumy Vjačeslav Volodin sa poslancov opýtal, či je niekto proti návrhu zaslať Putinovi kvetinový dar, ale nikto nenamietal.

Moskva 7. októbra (TASR) - Poslanci ruskej Štátnej dumy zaslali dnes 450 ruží prezidentovi Vladimirovi Putinovi pri príležitosti jeho 64. narodenín. Každý poslanec tak prezidentovi, ktorý stojí na čele Ruska už 13 rokov, zaslal jednu ružu. Informovala o tom agentúra DPA.

"Pošlime mu kyticu vďaky za jeho usilovnú prácu a sľúbme mu, že budeme pracovať spolu s ním pre dobro nášho veľkého Ruska," povedala svojim kolegom poslankyňa za vládnucu stranu Jednotné Rusko a prvá žena vo vesmíre Valentina Tereškovová.

Predseda Štátnej dumy Vjačeslav Volodin sa poslancov opýtal, či je niekto proti návrhu zaslať Putinovi kvetinový dar, ale nikto nenamietal, napísala agentúra Interfax.

Strana Jednotné Rusko získala v septembrových voľbách väčšinu kresiel v dolnej komore parlamentu. Strana je úzko prepojená s Vladimirom Putinom, aj keď prezident nie je oficiálne jej členom.