Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Stav postreleného amerického kongresmana sa zlepšuje

Policajti a záchranári zasahujú na mieste, kde postrelili amerického kongresmana Stevea Scaliseho na kongresovom bejzbalovom tréningu v americkom meste Alexandria 14. júna 2017. Foto: FOTO TASR/AP

Scalise sa nachádzal medzi viacerými ľuďmi, ktorí v stredu utrpeli zranenia, keď útočník ozbrojený puškou začal strieľať na republikánskych zákonodarcov na bejzbalovom tréningu v meste Alexandria.

Washington 18. júna (TASR) - Z "kritického" na "vážny" aktualizovali v sobotu lekári stav amerického kongresmana Steva Scaliseho, ktorého v stredu postrelili pri bejzbalovom tréningu republikánskych zákonodarcov. S odvolaním sa na informácie poskytnuté zdravotníckym centrom MedStar vo Washingtone o tom informovala agentúra AP.

Podľa vyjadrenia lekárov popredný predstaviteľ republikánov v Snemovni reprezentantov amerického Kongresu v sobotu podstúpil ďalšiu operáciu a v súčasnosti reaguje pohotovejšie a komunikuje s rodinou.

Kongresmanov chirurg sa ešte v piatok vyjadril, že v prípade Scaliseho je "celkom dobrá možnosť", že sa bude môcť vrátiť do práce v plnom nasadení. Čas návratu však chirurg nespresnil.

Scalise sa nachádzal medzi viacerými ľuďmi, ktorí v stredu utrpeli zranenia, keď útočník ozbrojený puškou začal strieľať na republikánskych zákonodarcov na bejzbalovom tréningu v meste Alexandria v americkom štáte Virgínia, pri metropole Washington. Útočníka, ktorého identifikovali ako 66-ročného Jamesa T. Hodgkinsona zo štátu Illinois, postrelili a neskôr zomrel. Hodgkinson v posledných rokoch niekoľkokrát porušil zákony a na Facebooku patril do skupiny s názvom "Skoncujme s Republikánskou stranou".