Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Stovky ľudí sa rozlúčili s 'pakistanskou Matkou Terezou'

Ľudia zapaľujú sviečky na počesť zosnulej Ruth Pfauovej, lekárke, ktorá svoj život zasvätila pomoci malomocným v Pakistane. Foto: TASR/AP

Štátna pakistanská televízia prenášala naživo zábery z pohrebu Pfauovej, ktoré sa konali v kostole v Karáči. Zúčastnili sa na ňom pakistanskí politici, príslušníci armády a stovky jej priaznivcov.

Karáči 19. augusta (TASR) - Stovky ľudí sa dnes zúčastnili na štátnom pohrebe Ruth Pfauovej, nemeckej lekárky a mníšky, ktorá si získala medzinárodné uznanie za to, že svoje životné úsilie venovala likvidácii lepry v Pakistane.

"Pakistanská Matka Tereza" zomrela 10. augusta vo veku 87 rokov v Karáči, hlavnom meste provincie Sindh na juhu krajiny.

Štátna pakistanská televízia prenášala naživo zábery z pohrebného obradu Pfauovej, ktoré sa konali v kostole v Karáči. Zúčastnili sa na ňom pakistanskí politici, príslušníci armády a stovky jej priaznivcov.

Lepra predstavovala v Pakistane značný problém od 50. rokov 20. storočia až približne do roku 1996 a Pfauová hrala hlavnú úlohu v úsilí dostať chorobu pod kontrolu, pripomína agentúra AP.