Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

ŠTRAJK odborárov Air France SILNIE: Odvolali tretinu dnešných letov

Zamestnanci leteckej spoločnosti Air France protestujú neďaleko medzinárodného letiska Charlesa de Gaulla v Roissy pri Paríži 22. februára 2018, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Zamestnanci leteckej spoločnosti chcú po rokoch, keď sú ich mzdy zmrazené, ich šesťpercentný nárast.

Paríž 7. apríla (TASR) - Štrajk zamestnancov leteckej dopravy vo Francúzsku spôsobil v sobotu zrušenie asi 30 percent plánovaných letov. Informovala o tom agentúra AP, podľa ktorej sa zdá, že štrajk naberá na sile.

Jednodňový štrajk odborárov zasiahol lety na medzinárodných i vnútroštátnych linkách. Letecká spoločnosť Air France vyzvala cestujúcich, aby si preverili, či ich let bude odbavený. Ponúka aj bezplatnú výmenu leteniek.

Dnešný štrajk je v poradí už piatym dňom protestov od februára, pričom počet odvolaných letov zakaždým stúpa. Vedenie odborárov tento týždeň oznámilo na apríl ďalšie štrajky, ktoré budú časovo kolidovať s protestmi zamestnancov železničnej spoločnosti SNCF.

Zamestnanci spoločnosti Air France chcú po rokoch, keď sú ich mzdy zmrazené, ich šesťpercentný nárast. Vedenie spoločnosti im ponúklo nárast miezd o jedno percento s tým, že vyšší nárast by poškodil úsilie Air France o zvýšenie obratu.