Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Strane ODS bude predsedať Petr Fiala

Petr Fiala Foto: youtube

Petr Fiala je profesorom politológie. Počas vtipného predvolebného vystúpenia sa prirovnal k Václavovi Klausovi a Margaret Thatcherovej.

Praha 18. januára (TASR) - Novým predsedom českých občianskych demokratov sa dnes stal Petr Fiala. Informoval o tom český spravodajský portál iDNES.cz.

Pred voľbami na kongrese ODS v Olomouci ho podporilo 12 zo 14 krajov. Fiala v hlasovaní zvíťazil s veľkou prevahou. Svoj hlas mu dalo 437 delegátov. Jeho protivníkmi boli podpredsedníčka Miroslava Němcová a Edvard Kožušník.

Fiala je profesorom politológie. Počas vtipného predvolebného vystúpenia sa prirovnal k Václavovi Klausovi a Margaret Thatcherovej. Chce sa pokúsiť zachrániť stranu, ktorej neustále padajú preferencie. ODS stratila v posledných voľbách 37 poslaneckých mandátov. V súčasnosti ju v parlamente zastupuje 16 poslancov. Ukončiť chce aj rozdeľovanie členov strany na dobrých a zlých.

Strana sa podľa Fialu musí zamerať na obhajovanie záujmov svojich voličov. "Neberme zbytočne ľuďom ich peniaze," povedal nový predseda.