Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

TV REPORTÁŽ: Streľba v Malmö má už tretiu obeť

Traja muži zahynuli a tri ďalšie osoby utrpeli zranenia pri streľbe, ku ktorej došlo v pondelok večer 18. júna 2018 v centre juhošvédskeho mesta Malmö. S odvolaním sa na vyhlásenie polície o tom v utorok 19. júna informoval švédsky denník Aftonbladet. Na snímke policajti sú pred internetovou kaviarňou, kde došlo k streľbe v pondelok 18. júna 2018. Foto: TASR/AP

Jeden z troch zostávajúcich zranených je v kritickom stave.

Štokholm 19. júna (TASR) - Už tretí človek zomrel na následky zranení utŕžených počas streľby, ku ktorej došlo v pondelok večer v centre juhošvédskeho mesta Malmö, informovala v utorok s odvolaním sa na švédske úrady agentúra AP. Tri osoby sú stále zranené.




Prvými dvoma obeťami incidentu boli dvaja muži vo veku 18 a 29 rokov, ktorí podľa polície utŕženým zraneniam podľahli v noci na utorok. Ďalších štyroch zranených krátko po incidente hospitalizovali so strelnými ranami.



Nemocnica neskôr oznámila, že zraneniam podľahol aj tretí muž, tridsiatnik.

Jeden z troch zostávajúcich zranených je v kritickom stave.

Švédske úrady v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov totožnosť obetí nezverejnili.

K streľbe podľa švédskych médií došlo krátko po 20.00 h pred internetovou kaviarňou neďaleko policajnej stanice, vďaka čomu polícia na miesto dorazila veľmi rýchlo. Svedkovia tvrdia, že na mieste padli až dve desiatky výstrelov. Vyšetrovatelia bezprostredne nikoho nezadržali.