Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Stúpenci prezidenta Zemana sa v sobotu stretnú v Prahe

Český prezident Miloš Zeman Foto: TASR/Martin Baumann

Pod názvom "Národ, prebuď sa!" sa v sobotu 7. marca uskutoční na Hradčanskom námestí v Prahe akcia, ktorú senátor a líder Strany práv občanov Jan Veleba zvoláva na podporu prezidenta Zemana.

Praha 3. marca (TASR) - Pod názvom "Národ, prebuď sa!" sa v sobotu 7. marca uskutoční na Hradčanskom námestí v Prahe akcia, ktorú senátor a líder Strany práv občanov Jan Veleba zvoláva na podporu prezidenta ČR Miloša Zemana pri príležitosti druhého výročia jeho prezidentského sľubu. Informoval o tom dnes internetový server iDNES.cz.

Podľa Velebu zavíta medzi účastníkov o 14.00 h osobne aj hlava českého štátu. Cieľom stretnutia je jasne a nahlas vyjadriť postoj tzv. mlčiacej väčšiny, ktorá je na strane prezidenta ČR, vyhlásil Veleba.

Aj keď Miloš Zeman ako prvý priamo zvolený český prezident 8. marca 2013 pri skladaní sľubu zdôraznil, že chce byť prezidentom všetkých občanov bez ohľadu na ich politické názory, čo by chcel dosiahnuť predovšetkým konkrétnymi činmi, zatiaľ sa mu priveľmi nedarí spoločnosť spájať, skôr naopak, konštatoval server iDNES.cz.

Jan Veleba však tvrdí, že médiá sú voči prezidentovi nespravodlivé. "Vyjadríme sa a dáme najavo svoje názory k zosilňujúcej kampani proti českému prezidentovi, k dezinformáciám verejnoprávnych a ďalších médií a rovnako k veľmi kritickej medzinárodnej situácii," citoval iDNES.cz Velebu.