Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Sudca určil vysokú kauciu v prípade troch unesených žien v Clevelande

Ariel Castro na súde. Foto: TASR/AP

Ariel Castro, obžalovaný z únosu troch žien, bol dnes predvedený pred súd. Ten pre neho stnovil kauciu dva milióny dolárov za prípad.

Cleveland 9. mája (TASR) - Obžalovaného Ariela Castra z prípadu troch unesených žien v Clevelande v americkom štáte Ohio dnes predviedli pred súd, kde sudca stanovil kauciu dva milióny dolárov (vyše 1,5 milióna eur) - osobitne za každý prípad.

Castro sa pozeral na zem, kým sa jeho právnici rozprávali so sudcom. Nakoniec v budove súdu hovorili s obžalovaným a s tromi obeťami aj policajti.

Polícia nezverejnila veľa podrobností, informovala však, že ženy boli za posledných desať rokov stále zadržiavané v Castrovom dome, okrem krátkych chvíľ.

Castra (52) v stredu obžalovali z únosu a znásilnenia. Jeho dvoch bratov Pedra (54) a Onilu (50), ktorých pôvodne zatkli ako podozrivých spolupáchateľov, neobvinili. Polícia uviedla, že podľa vyjadrení obetí nevedeli o únose dievčat a ich väznení.

Amanda Berryová bola nezvestná od roku 2003, Michelle Knightová od roku 2002 a Gina DeJesusová od roku 2004. Knightová mala v čase zmiznutia 20 rokov, Berryová 16 a DeJesusová 14 rokov.

Ženy po takmer desaťročí objavili 6. mája, keď sa jednej z nich podarilo zavolať na tiesňové číslo 911. Spolu so ženami z domu oslobodili aj šesťročné dievča, ktoré porodila Berryová.

Polícia uviedla, že medzi dôkazovým materiálom, ktorý zhromaždila v dome, sú aj povrazy a reťaze. Ženy boli podľa miestnych úradov vystavené dlhodobému sexuálnemu a psychologickému zneužívaniu, trpeli hladom a museli znášať bitky.