Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Súd uvalil väzbu na dvojicu Slovákov podozrivých z dvojnásobnej vraždy

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Páchatelia zo Slovenska manželský pár podľa polície dobodali 7. januára v mobilnom dome pri rybníku v katastri obce Dobešice v časti nazývanej Pazderna v Česku.

České Budějovice 16. februára (TASR) - Súd v Českých Budějoviciach uvalil väzbu na 34-ročného muža a o päť rokov mladšiu ženu pôvodom zo Slovenska, ktorí podľa kriminalistov v januári zavraždili v Dobešiciach v okrese Písek v Juhočeskom kraji 59-ročného muža a jeho o päť rokov mladšiu manželku. Informoval o tom v piatok spravodajský portál Novinky.cz s odvolaním sa na políciu.

Obaja údajní po čine páchatelia utiekli do Rumunska, kde ich v horách na severovýchode krajiny vypátrala tamojšia polícia. Rumunské orgány následne dvojicu Slovákov vydali do Českej republiky.

"Kriminalisti z doterajšieho vyšetrovania prípadu zistili, že obvinená mala v uplynulých rokoch na zavraždený manželský pár určitú väzbu," uviedla k prípadu hovorkyňa juhočeskej polície Lenka Krausová s tým, že ďalšie informácie budú zverejňované postupne podľa vývoja situácie.

Páchatelia manželský pár podľa polície dobodali 7. januára v mobilnom dome pri rybníku v katastri obce Dobešice v časti nazývanej Pazderna. O deň neskôr objavil telá rodičov ich syn. Podozriví boli v Rumunsku zadržaní 18. januára. Policajti zatiaľ nezverejnili motív činu, dodal portál Novinky.cz.