Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Súd v maďarkom Segedíne za týždeň odsúdil 80 migrantov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Budapešť 8. februára (TASR) - Okresný súd v juhomaďarskom Segedíne vyniesol v uplynulom týždni 80 rozsudkov v prípade migrantov, ktorí narušili štátne hranice. Agentúru MTI o tom dnes informovala hovorkyňa segedínskeho súdu Erika Juhászová Prágaiová. V prípade piatich migrantov súd rozhodol o podmienečnom treste odňatia slobody a zároveň o ich vyhostení, 68 obvinených vyhostil z krajiny na rok...

Budapešť 8. februára (TASR) - Okresný súd v juhomaďarskom Segedíne vyniesol v uplynulom týždni 80 rozsudkov v prípade migrantov, ktorí narušili štátne hranice. Agentúru MTI o tom dnes informovala hovorkyňa segedínskeho súdu Erika Juhászová Prágaiová.

V prípade piatich migrantov súd rozhodol o podmienečnom treste odňatia slobody a zároveň o ich vyhostení, 68 obvinených vyhostil z krajiny na rok a siedmich na dva roky.

Najviac obvinených pochádzalo z Kosova, Maroka, Albánska, Pakistanu, Turecka, boli však medzi nimi aj občania Srbska, Iránu, Palestíny či Kuby. "Na maďarské územie títo migranti vstúpili cez zábrany poškodené inými narušiteľmi, prípadne ich podliezli alebo preliezli," povedala hovorkyňa.

Ilegálne prekročenie hraníc Maďarska je v zmysle sprísnených právnych noriem s platnosťou od 15. septembra 2015 trestným činom. Maďarský parlament vlani 4. septembra schválil súbor zákonov zameraných na obmedzenie prílevu migrantov do krajiny.