Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Súd v Georgii obžaloval 61 ľudí z vydierania

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Žalobcovia uviedli, že obžalované osoby sú militantní anarchisti podporujúci hnutie, ktoré prokuratúra spája s protestmi proti rasovej diskriminácii z roku 2020.

Atlanta 6. septembra (TASR) – Celkovo 61 osôb bolo v americkom štáte Georgia obžalovaných z trestného činu vydierania na základe dlhodobého vyšetrovania protestov proti návrhu na vybudovanie policajného výcvikového strediska v meste Atlanta v tomto štáte. Kritici toto stredisko nazývajú Cop City (Mesto policajtov). TASR správu prevzala z agentúry AP.

Tento rozsiahly počet obvinení vzniesol generálny prokurátor Chris Carr nominovaný Republikánskou stranou. Žalobcovia uviedli, že obžalované osoby sú militantní anarchisti podporujúci hnutie, ktoré prokuratúra spája s protestmi proti rasovej diskriminácii z roku 2020.

Iniciatíva "Stop Cop City" (Zastavte mesto policajtov) je aktívna už dva roky a v niektorých prípadoch prerástla aj do vandalizmu a násilia, píše AP. Odporcovia výstavby výcvikového centra v okolí Atlanty sa obávajú toho, že by takéto zariadenie mohlo zvýšiť militarizáciu policajného zboru a samotný proces výstavby by mohol environmentálne poškodiť oblasť obývanú prevažne Afroameričanmi.