Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Súd zrušil domáce väzenie majiteľa letiska Domodedovo

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Majiteľ moskovského letiska, kde došlo k výbuchu, čelí obvineniam za nedostatočnú kontrolu návštevníkov. Polícia však už nebude kontrolovať ani jeho pohyb, súd mu povolil sňať si elektronický náramok.

Moskva 1. júla (TASR) - Moskovský mestský súd dnes zrušil domáce väzenie uvalené na majiteľa moskovského letiska Domodedovo Dmitrija Kamenščika, ktorého obvinili v súvislosti s teroristickým útokom z roku 2011. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti.

Moskovský súd tak vyhovel odvolaniu, ktoré podal námestník generálneho prokurátora Vladimir Malinovskij. Ten žiadal oslobodenie spomínaného miliardára.

Podľa RIA Novosti si tak Kamenščik v dohľadnom čase bude môcť sňať elektronický náramok, pomocou ktorého Úrad pre výkon trestu sledoval jeho pohyb v domácom väzení.

Vyšetrovanie, ktoré sa proti Kamenščikovi pred časom začalo, pokračuje. Kamenščik, podobne ako celý rad bývalých i súčasných manažérov letiska čelia obvineniam za nedostatočnú kontrolu návštevníkov a cestujúcich na letisku Domodedovo.

Pri výbuchu, ktorý sa odohral v príletovej hale Domodedova 24. januára 2011, zahynulo 37 ľudí a ďalších 172 ich bolo zranených. V oboch skupinách postihnutých boli aj cudzinci. Zranená bola aj slovenská herečka Zuzana Fialová. Výbušninu na svojom tele aktivoval atentátnik, ktorý sa nachádzal medzi ľuďmi čakajúcimi na svojich blízkych na letisku.