Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Zahraničie

Sústrasť rodinám obetí streľby v Bratislave vyjadril premiér ČR Fiala

Český premiér Petr Fiala v Prahe 7. októbra 2022. Foto: TASR/AP

K streľbe v centre Bratislavy došlo v stredu po 19.00 h. Na mieste zomreli dvaja muži.

Praha 13. októbra (TASR) - Predseda českej vlády Petr Fiala vyjadril sústrasť rodinám obetí stredajšej streľby v Bratislave. Demokratické spoločnosti podľa neho nemôžu tolerovať násilie, napísal na sociálnej sieti Twitter, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

"Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám obetí včerajšej streľby v Bratislave," napísal v tweete Fiala. "Naše demokratické spoločnosti nemôžu tolerovať násilie a nenávisť zameranú na akékoľvek skupiny obyvateľov," dodal český premiér.

Nešťastie komentoval aj český minister vnútra Vít Rakušan. "Vražda dvoch mužov v bratislavskom gay bare mnou otriasla. Homofóbia môže zabíjať. V slušnej spoločnosti pre ňu nie je miesto," napísal Rakušan s tým, že rovnako tak nie je miesto ani pre neodôvodnenú diskrimináciu LGBT ľudí. "Napríklad v otázke manželstva pre všetkých je na čase prestať zatvárať oči," dodal minister.

Sústrasť rodinám obetí vyslovila aj predsedníčka Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová. "Veľmi ma to zasiahlo," napísala na Twitteri predsedníčka. "Spoločnosť, v ktorej je podnecovaná nenávisť, dezinformácie, rasizmus a xenofóbia, sa ľahko radikalizuje a stáva sa nebezpečnou pre životy a zdravie ľudí," dodala predsedníčka. Vyzvala na toleranciu k inakostiam.

K streľbe v centre Bratislavy došlo v stredu po 19.00 h. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena, ktorú previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho neskôr našla mŕtveho.