Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Rukojemnícka dráma:Polícia zabila muža, ktorý zadržiaval ľudí vo vlaku

Policajti stoja pri vlaku, v ktorom ozbrojený muž zadržiaval ako rukojemníkov 14 cestujúcich vlaku na stanici mesta Essert-Sous-Champvent ležiaceho asi šesť kilometrov od Yverdonu na východe Švajčiarska vo štvrtok 8. februára 2024. Foto: TASR/AP

Podľa švajčiarskych médií bol muž ozbrojený sekerou. Polícia sa s ním pokúšala vyjednávať. Pri neskoršom zásahu polície bol útočník "smrteľne zranený".

Ženeva 9. februára (TASR) - Ozbrojený muž, ktorý vo štvrtok večer vo Švajčiarsku zadržiaval ako rukojemníkov 14 cestujúcich vlaku, bol 32-ročný žiadateľ o azyl iránskej národnosti.

Na tlačovej konferencii o tom informoval švajčiarsky generálny prokurátor Eric Kaltenrieder. Motív činu je stále nejasný. Muž bol pri zásahu polície smrteľne postrelený, informovala v piatok agentúra AFP.

Ako v noci na piatok informoval spravodajský web 24 Heures, asi štyri hodiny trvajúca rukojemnícka dráma sa odohrala na stanici mesta Essert-Sous-Champvent ležiaceho asi šesť kilometrov od Yverdonu.

Podľa švajčiarskych médií bol páchateľ ozbrojený nožom a sekerou. Polícia sa s ním pokúšala vyjednávať, prizvala si na to aj tlmočníka. Záchranné zložky zasiahli, keď sa páchateľ nakrátko vzdialil od rukojemníkov. Na odpútanie útočníkovej pozornosti boli použité výbušniny. Muž následne zaútočil na jedného z policajtov sekerou. Policajt útočníka zastrelil.

Samotní cestujúci z incidentu vyviazli bez zranení.

Médiá dodali, že polícia po nahlásení incidentu cestujúcimi vlaku vyslala na stanicu Essert-Sous-Champvent posily a celý areál pre verejnosť uzavrela.