Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Gotthardský cestný tunel je po dopravnej nehode opäť prejazdný

Na snímke sanitka prichádza na miesto vážnej dopravnej nehody, ku ktorej došlo v Gotthardskom cestnom tuneli 13. decembra 2017. Tunel musel byť následne uzatvorený a tento stav potrvá približne do 14.30 h, informoval spravodajský server 20minuten.ch. Účastníkmi nehody sú nákladné a osobné auto, uviedla Sonja Aschwandenová, hovorkyňa polície v kantóne Uri. Foto: TASR/AP

Počet zranených polícia medzičasom spresnila na štyroch. Všetci sú momentálne v starostlivosti lekárov v nemocnici.

Bern 13. decembra (TASR) - Gotthardský cestný tunel vo Švajčiarsku, v ktorom v stredu predpoludním vyhasli dva životy pri vážnej dopravnej nehode, v neskorých popoludňajších hodinách opäť otvorili po oprave poškodených častí a odstránení ďalších dôsledkov nehody. Tunel bol predtým uzavretý dočasne v oboch smeroch.

Príčiny nešťastia, pri ktorom zahynul zatiaľ neidentifikovaný vodič vozidla značky Mitsubishi s nemeckým evidenčným číslom, ako aj 78-ročný Švajčiar, vodič kamióna s tamojším evidenčným číslom, sú predmetom vyšetrovania. Nevedno, prečo sa osobné vozidlo smerujúce na sever ocitlo náhle v protismere a čelne sa zrazilo s kamiónom pokračujúcim riadne v ceste.

Na snímke vrak kamióna je odstavený v Gotthardskom cestnom tuneli 13. decembra 2017. Príčiny nešťastia, pri ktorom zahynul vodič vozidla typu Mitsubishi s nemeckým evidenčným číslom, ako aj vodič kamióna so švajčiarskym evidenčným číslom, sú predmetom vyšetrovania. Nevedno, prečo sa osobné vozidlo smerujúce na sever ocitlo náhle v protismere a čelne sa zrazilo s kamiónom pokračujúcim riadne v ceste.
Foto: TASR/AP

Počet zranených polícia medzičasom spresnila na štyroch. Dvaja muži a dve ženy cestovali zhodne v havarovanom osobnom vozidle. Všetci sú momentálne v starostlivosti lekárov v nemocnici, ich totožnosť však zatiaľ nie je známa, podobne ako ani charakter ich zranení. Pôvodná informácia hovorila o vážnych zraneniach dvoch z nich.

Policajti zasahujú pri zrážke dvoch kamiónov a jedného osobného vozidla, ku ktorej došlo v utorok 26. júla 2016 niekoľko kilometrov pred južným portálom Gotthardského tunela na švajčiarskom úseku diaľnice A2. Vo vraku osobného vozidla zahynula štvorčlenná rodina z Nemecka, rodičia vo veku 43 rokov a ich deti vo veku 12 a osem rokov.
Foto: TASR/AP

Vyplýva to z informácií tlačovej agentúry DPA i švajčiarskych internetových portálov.

V dôsledku uzatvorenia tunela sa pred jeho južným i severným portálom tvorili kolóny vozidiel. Odporúčania polície však mnoho vodičov rešpektovalo, a tak už kolóny pri opätovnom otvorení tunela patrili minulosti.