Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Tvár Hitlera na obaloch smotany do kávy vo Švajčiarsku stiahli z trhu

Migros Foto: www.migros.ch

Ženeva 23. októbra (TASR) - Popredná švajčiarska sieť supermarketov Migros sa ospravedlnila za "neodpustiteľnú chybu": distribúciu mininádobiek so smotanou do kávy, ktoré mali na viečku portrét Adolfa Hitlera alebo Benita Mussoliniho. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

Sieť Migros, ktorá predáva aj elektroniku a domáce potreby, oznámila, že okamžite sťahuje zo svojich reštaurácií a kaviarní balenia obsahujúce stovky mininádobiek so smotanou do kávy a že prerušuje všetky vzťahy s malou švajčiarskou firmou Karo-Versand, ktorá navrhla sériu 55 rôznych motívov, určenú zberateľom - vrátane portrétov nemeckého a talianskeho fašistického diktátora.

Portrét Adolfa Hitlera na viečku nádoby smotany do kávy:


V stredajšom vyhlásení spoločnosť Migros označila incident za vnútorné zlyhanie a zaviazala sa, že "zásadne sprísni kontroly svojich výrobkov", aby zabezpečila, že takéto chyby sa už nebudú opakovať.

Vo vyhlásení sa tiež uvádza, že mliekarenská dcérska firma Migrosu, Elsa-Mifroma, rozhodne nemala dodať takéto výrobky do reštaurácií a kaviarní.