Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri výbuchu v okolí Zürichu sa zranili štyria školáci

Ilustračné foto. Foto: TASR

Udalosť sa stala vo Fehraltorfe, približne 20 kilometrov východne od Zürichu. Občania našli zranených chlapcov ležať na lúke pred objektom, v ktorom zrejme došlo k explózii.

Bern 19. mája (TASR) - Štyria chlapci vo veku 10-12 rokov utrpeli zranenia pri výbuchu, ku ktorému došlo podľa švajčiarskych médií vo Fehraltorfe, približne 20 kilometrov východne od Zürichu. Podľa informácií internetového vydania denníka Blick z dejiska udalosti, na ktorom zasahujú policajti, sú zranenia dvoch z chlapcov vážne.

Občania našli štvoricu zranených chlapcov ležať na lúke pred objektom, v ktorom zrejme došlo k explózii. Zranení sa z budovy dostali sami, následne však skolabovali.




Podľa švajčiarskej televíznej stanice SRF, ktorá sa odvoláva na vyšetrovateľov, sa deti najskôr hrali v stodole. Práve tam ich zastihla explózia, ktorej príčiny stále nie sú známe.

Nielen príčina výbuchu, ale ani totožnosť chlapcov a ďalšie okolnosti prípadu nie sú zatiaľ známe. Dvoch ťažko zranených previezli letecky, jedného zo stredne ťažkými a ostávajúceho s ľahkými zraneniami sanitkami do rôznych nemocníc.