Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Vo Švajčiarsku zaútočil muž motorovou pílou: Zranil päť ľudí

Švajčiarska polícia uzavrela dolnú časť centra mesta Schaffhausen. Foto: TASRAP

Najmenej dvaja zo zranených sú vo vážnom stave.

Bern 24. júla (TASR/Teraz.sk) - Bern 24. júla (TASR) - Švajčiarska polícia zverejnila identitu muža, ktorý dnes v meste Schaffhausen útočil motorovou pílou, pričom zranil päť ľudí. Páchateľom útoku je 51-ročný Franz Wrousis, ktorého v minulosti dvakrát usvedčili z porušenia zákonov o zbraniach. S odvolaním sa na vyhlásenie polície o tom informovala agentúra AP.

Tamojší prokurátor Peter Sticher uviedol, že Wrousis nemal nahlásené nijaké trvalé miesto bydliska, v minulosti sa však hlásil k pobytu v kantóne Graubünden na juhovýchode Švajčiarska.

Wrousisa v rokoch 2014 a 2016 usvedčili z porušenia zákonov o zbraniach, informoval policajt Ravi Landolt, nijaké bližšie informácie však neposkytol. Polícia po Wrousisovi intenzívne pátra.

K útoku došlo dnes predpoludním v centre mesta Schaffhausen, ktoré leží neďaleko hraníc s Nemeckom. Páchateľ zranil päť ľudí, z ktorých dvaja sú vo vážnom stave.

Na nedatovaných snímkach je údajný útočník, ktorý útočil pílou v švajčiarskom meste Schaffhausen 24. júla 2017.
Foto: TASRAP


Podľa hovorkyne švajčiarskej poisťovne CSS Christiny Wettsteinovej, ktorú cituje denník Blick, vošiel páchateľ do miestnej pobočky poisťovne a zaútočil na dvoch zamestnancov. Tých so zraneniami previezli do nemocnice, kde sa podrobili operáciám. Wettsteinová ďalej uviedla, že poisťovňa zatiaľ netuší, kto sú ďalší traja zranení, no preveruje, či nešlo o jej zákazníkov.

Polícia informovala, že útok nebol teroristickým činom, centrum mesta však na niekoľko hodín čas uzavrela. Doposiaľ intenzívne pátra po páchateľovi, ktorému sa z miesta činu podarilo ujsť.

Polícia v rámci pátrania zverejnila aj fotografie útočníka, ktorého zároveň opísala ako vysokého (okolo 190 cm), plešivejúceho a neupraveného muža. Šoférovať mal pravdepodobne biely minivan značky Volkswagen so švajčiarskymi poznávacími značkami.