Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Zo švajčiarskeho väzenia ušli väzni, aj člen gangu Ružoví panteri

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

Podľa Interpolu je skupina Ružoví panteri voľnou sieťou stoviek kriminálnikov z bývalej Juhoslávie, ktorých sa podarilo spojiť s krádežami a lúpežami v klenotníctvach v Európe, USA, Dubaji a Japonsku.

Bazilej 14. mája (TASR) - Člen medzinárodného gangu zlodejov šperkov Ružoví panteri a štyria ďalší väzni ušli dnes s pomocou maskovaných pomocníkov z väzenia vo Švajčiarsku, oznámila polícia.

Podľa agentúry DPA traja pomocníci sa vyšplhali na múr väznice v Bois-Mermet neďaleko Lausanne a hodili na dvor vrece s náradím potrebným na útek a napodobeninou pištole. S tou držali väzni v šachu strážcov.

Piatim z 30 väzňov prítomných v tom čase na dvore sa podarilo utiecť. Po ich úteku vyhlásili rozsiahle pátranie, ale zatiaľ ich nenašli. Najmenej jeden z nich patrí k Ružovým panterom, informovala švajčiarska tlačová agentúra sda.

Podľa Interpolu je skupina Ružoví panteri voľnou sieťou stoviek kriminálnikov z bývalej Juhoslávie, ktorých sa podarilo spojiť s krádežami a lúpežami v klenotníctvach v Európe, USA, Dubaji a Japonsku. Od roku 1999 ukradli tovar v hodnote vyše 300 miliónov eur.