Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Vo švédskom meste chcú zlepšiť morálku, navrhli tam sex cez obed

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ak návrh prejde, zamestnanci si budú môcť v rámci pracovnej doby odskočiť domov a stráviť intímne chvíle so svojimi partnermi.


Štokholm 25. februára (TASR) - Člen vedenia švédskeho mesta Övertornea navrhuje, aby sa súčasťou každodennej platenej poludňajšej prestávky tamojších štátnych zamestnancov stal i sex. Per-Erik Muskos požaduje oficiálne schválenie takejto činnosti; žiadosť podal začiatkom týždňa.

Štátni zamestnanci v tomto 4,5-tisícovom meste na severe Švédska majú v rámci poludňajšej prestávky dovolenú okrem obeda i návštevu telocvične alebo maséra. Podľa Muskosa by zaradenie sexu k zmieneným aktivitám prispelo k zvýšeniu morálky, ako aj pôrodnosti v Övertornei.

Muskos tvrdí, že jeho návrh posudzuje 550 štátnych zamestnancov mestečka a následne ho bude prerokúvať mestská rada. Ak návrh prejde, zamestnanci si budú môcť v rámci pracovnej doby odskočiť domov a stráviť intímne chvíle so svojimi partnermi, uviedla spravodajská stanica BBC.

"Musíme sa starať jeden o druhého. Ak to má zlepšiť vzťahy, potom to stojí za to," tvrdí o svojom návrhu 42-ročný Muskos. Podľa neho by schválenie sexu počas pracovného dňa prilákalo do tohto mesta ležiaceho na polárnom kruhu viac ľudí a mladé páry by inšpirovalo zostať v ňom natrvalo.