Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Streľba vo Švédsku: O život prišli dvaja ľudia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

K streľbe došlo v sobotu neskoro večer v juhozápadnej štvrti tohto švédskeho veľkomesta. V prípade obetí ide o mužov vo veku 25 a 30 až 40 rokov.

Göteborg 4. februára (TASR) - Dvoch ľudí zastrelili v meste Göteborg na západnom pobreží Švédska, uviedla v nedeľu tamojšia polícia. Informovala o tom agentúra DPA.

K streľbe došlo v sobotu neskoro večer v juhozápadnej štvrti tohto švédskeho veľkomesta. V prípade obetí ide o mužov vo veku 25 a 30 až 40 rokov. Svedkovia incidentu medzičasom vypovedali, že z miesta činu videli unikať jednu osobu.

Polícia v súvislosti s prípadom zaistila jedno vozidlo, informovala švédska televízna stanica SVT. Pozadie streľby ani jej motív doposiaľ neboli bezprostredne známe, píše DPA.

Komentátori sa však domnievajú, že prípad má spojitosť so zúriacou vlnou násilia gangov vo Švédsku. Ich vyčíňanie súvisí najmä s lukratívnym obchodom s drogami.

Stále častejšie pritom dochádza k smrtiacim prípadom streľby, ktoré sa týkajú predovšetkým mladých mužov a tínedžerov z prostredia migrantov.