Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Svedkyňa v procese s americkým raperom zmenila výpoveď

Ľudia sa zhromažďujú pred súdom, kde pokračuje sledovaný súdny proces s americkým rapperom A$AP Rockym v Štokholme, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Prokurátor sa rozhodol vzniesť voči raperovi obvinenia po tom, ako si preštudoval videozáznamy z bitky, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach.

Štokholm 2. augusta (TASR) - Svedkyňa v procese s americkým raperom A$AP Rockym zmenila v piatok, v tretí a zrejme záverečný deň pojednávania na okresnom súde v Štokholme, svoju pôvodnú výpoveď. Prostredníctvom videokonferencie povedala, že v skutočnosti nevidela, či raper udrel fľašou muža počas hádky, ktorá sa odohrala v júni v Štokholme, informovala agentúra AP.

Mladá žena s priateľom svedčili v prípade anonymne. V piatok okrem nich vypovedali aj ďalší očití svedkovia vrátane raperových ochrankárov.

Mimoriadne sledovaný súdny proces sa začal v utorok. Okrem samotného rapera, ktorého občianske meno je Rakim Mayers, predstúpili pred súd aj ďalší dvaja členovia z jeho tímu.

Prokurátor Daniel Suneson súdu v úvode pojednávania povedal, že verí, že Mayers a ďalší dvaja obvinení napadli žalujúceho 19-ročného muža. Obvinený ho podľa prokurátora udrel, kopol a udrel fľašou. To, či raper udrel mladíka celou fľašou alebo len črepinou, sa stalo jednou z hlavných otázkou pojednávania.

K zatknutiu 30-ročného Mayersa došlo 3. júla, tri dni po šarvátke, ku ktorej došlo po jeho koncerte vo švédskom hlavnom meste. Polícia zatkla okrem rapera aj ďalších dvoch členov jeho tímu. Mayers na margo incidentu uviedol, že konal v sebaobrane.

Prokurátor sa rozhodol vzniesť voči raperovi obvinenia po tom, ako si preštudoval videozáznamy z bitky, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach. Mayers a dve ďalšie osoby sú obvinené z ublíženia na zdraví. Raperovi pritom podľa medializovaných informácií hrozí v prípade uznania za vinného až dvojročné väzenie.