Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

V Švédsku vítalo víťaza Eurovíznej pesničkovej súťaže 10.000 ľudí

Švédsky spevák a víťaz pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest 2015 Mans Zelmerlöw reaguje po jeho prílete na letisko Arlanda v Stockholme 24. mája 2015, kde ho vítali fanúšikovia a novinári. Finále sa uskutočnilo v sobotu 23. mája 2015 vo Viedni. Foto: TASR/AP

Už krátko po víťazstve mu prostredníctvom sociálnych sietí gratulovali viacerí poprední politici krajiny, vrátane predsedu švédskej vlády Stefana Löfvena.

Lund 25. mája (TASR) - Víťaza Eurovíznej pesničkovej súťaže 2015 Mansa Zelmerlöwa prišlo dnes v juhošvédskom univerzitnom meste Lund, z ktorého pochádza, privítať okolo 10.000 ľudí. Informovala o tom agentúra DPA.

Spevák, ktorý zabezpečil pre škandinávsku krajinu šieste víťazstvo na podujatí v jeho 60-ročnej histórii, sa vyznal, že sa od sobotňajšieho triumfu poriadne nevyspal.

"Bol to najlepší týždeň môjho života," uviedol pred prítomnými novinármi favorizovaný interpret, ktorý svoje postavenie potvrdil aj v priebehu finálového večera. Súčasne sa zdôveril, že jeho víťaznú skladbu Heroes si počas letu z Viedne do Štokholmu pospevovali na podnet letušky, veľkej spevákovej obdivovateľky, všetci pasažieri na palube.

Zelmenlöv, ktorý medzičasom žije v švédskom hlavnom meste Štokholm, sa dnes stal čestným občanom Lundu.

Už krátko po víťazstve mu prostredníctvom sociálnych sietí gratulovali viacerí poprední politici krajiny, vrátane predsedu švédskej vlády Stefana Löfvena.

Ako informovala Zelmenlöva nahrávacia spoločnosť, skladba Heroes vedie aktuálne hitparádu v 21 krajinách a na internetovej platforme iTunes je pieseň druhou najpredávanejšou v celosvetovej relácii.