Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Vo švédskom Malmö vybuchli dve nálože ukryté v automobiloch

Na snímke zničené auto, ktoré bolo zničené počas výbuchu v meste Malmö Foto: TASR/AP

Prvá nálož explodovala tesne pri nešpecifikovanej budove, druhá na neďalekom parkovisku.

Kodaň 20. decembra (TASR) - K výbuchu dvoch bômb ukrytých v automobiloch došlo dnes v skorých ranných hodinách vo švédskom meste Malmö na juhu krajiny. Incident sa odohral v štvrti Rosengaard, charakteristickej svojím multietnickým zložením, informovala agentúra AP s odvolaním sa na policajné zdroje.

Výbuchy vyrazili desiatky okien, k zraneniam osôb však nedošlo. Prvá nálož explodovala tesne pri nešpecifikovanej budove, druhá na neďalekom parkovisku. V Rosengaarde žijú predovšetkým prisťahovalci z Iraku, Kosova, Bosny a Libanonu. Páchateľ zostáva nateraz neznámy, polícia nezatkla žiadne podozrivé osoby.

Dnešné výbuchy sú zatiaľ poslednými zo série explózií, ktoré za uplynulé mesiace otriasli týmto tretím najväčším švédskym mestom. Terčom podobného útoku sa predtým dvakrát stala aj budova v centre mesta, v ktorej sídli súd, prokuratúra, polícia a záchytné imigračné stredisko. Útoky za zaobišli bez zranení.

Policajti prezerajú poškodený vchod do budovy po výbuchu dvoch bômb ukrytých v automobiloch, ku ktorým došlo v sobotu v skorých ranných hodinách vo švédskom meste Malmö na juhu krajiny, 20. decembra 2014.
Foto: TASR/AP