Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Svetová výstava Expo 2015 sprísňuje bezpečnosť po parížskych útokoch

Výstavba pavilónov na výstavu Expo 2015, 26. januára 2015 Foto: TASR/AP

Do otvorenia výstavy ostávajú necelé tri mesiace.

Miláno 29. januára (TASR) - Organizátori svetovej výstavy Expo 2015 v talianskom Miláne dnes oznámili, že posilňujú bezpečnostné opatrenia po minulomesačných teroristických útokoch v Paríži.

Generálny komisár výstavy priemyslu a kultúry Expo 2015 Giuseppe Sala uviedol, že "udalosti v Paríži nás donútili venovať viac pozornosti bezpečnostným" postupom, na ktorých už 18 mesiacov pracuje talianske ministerstvo obrany, tajné služby a miestne policajné zložky.

Areál výstavy bude obkolesený bezpečnostným plotom a prichádzajúci návštevníci sa budú musieť povinne podrobiť kontrolám podobným tým, aké sú bežné na letiskách. V prevádzke bude aj vyše 2000 bezpečnostných kamier, uviedla tlačová agentúra AP.

Do otvorenia výstavy ostávajú necelé tri mesiace a Sala poskytol celkovo pozitívnu správu - predalo sa už osem miliónov vstupeniek, teda jedna tretina z 24 miliónov plánovaných, a dokončených je už 80 percent stavebných prác.

Výstava Expo 2015 sa bude konať v Miláne od 1. marca 2015 do 31. októbra 2015 a spolu s desiatkami ďalších krajín sa na nej zúčastní aj Slovenská republika, informuje webová stránka slovenského ministerstva zahraničných vecí.