Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Synom pasažiera strateného letu MH370 uznali mimosúdne vyrovnanie

Archívna snímka. Príbuzní pasažierov lietadla letu MH370 leteckej spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré zmizlo 8. marca 2014, sledujú správy o zmiznutí lietadla malajzijskej nízkonákladovej spoločnosti AirAsia so 162 ľuďmi na palube smerujúce z indonézskej Surabaye do Singapuru v Pekingu 28. decembra 2014. Incident završuje katastrofálny rok pre malajzijskú leteckú prepravu. Národný prepravca Malaysia Airlines stratil tohto roku dve lietadlá Boeing 777-200ER. Let číslo MH370 s 239 ľuďmi na palube na trase z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol 8. marca. Lietadlo sa doteraz nenašlo. Ďalšie lietadlo s letovým označením MH17 sa zrútilo 17. júla na východnej Ukrajine, pričom zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Kyjev tvrdí, že lietadlo zostrelili proruskí separatisti raketou zem-vzduch, podľa Moskvy lietadlo pravdepodobne zostrelila ukrajinská stíhačka. Foto: TASR/AP

Ide o prvý súdny spor vedený proti aerolíniám Malaysia Airlines a malajzijskej vláde po tragickom zmiznutí Boeingu 777-200ER, ku ktorému došlo vlani v marci.

Kuala Lumpur 2. júna (TASR) - Dvom malajzijským chlapcom, ktorých otec bol na palube strateného letu MH370 spoločnosti Malaysia Airlines, uznali mimosúdne vyrovnanie. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Podľa nej pritom ide o prvý súdny spor vedený proti aerolíniám Malaysia Airlines a malajzijskej vláde po tragickom zmiznutí Boeingu 777-200ER, ku ktorému došlo vlani v marci.

Právnik Arunan Selvaraj dnes uviedol, že matka oboch Malajzijčanov sa rozhodla kompenzáciu prijať v ich mene, aby sa mohli "v ich životoch pohnúť vpred". Arunan však odmietol zverejniť výšku mimosúdneho vyrovnania.

Let MH370 spoločnosti Malaysia Airlines z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol z obrazoviek radarov 8. marca 2014. Naposledy ho radary zachytili nad Andamanským morom severne od ostrova Sumatra.

Na palube Boeingu 777-200ER bolo v čase zmiznutia 239 ľudí; väčšinu cestujúcich tvorili čínski občania.

Napriek intenzívnemu medzinárodnému pátraniu v odľahlej južnej časti Indického oceánu sa po lietadle zatiaľ nenašla ani jediná potvrdená stopa, čo vyvoláva množstvo špekulácií a konšpiračných teórií.