Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Džihádisti v Sýrii sa pomýlili, omylom odrezali hlavu spolubojovníkovi

Na snímke z videa sýrski džihádisti ukazujú odrezanú hlavu pred davom ľudí Foto: youtube

Miestni obyvatelia Aleppa odrezanú tvár ale spoznali a uviedli, že hlava patrí vodcovi ďalšej extrémistickej vzbúreneckej skupiny.

Bejrút 16. novembra (TASR) - Džihádisti napojení na medzinárodnú teroristickú sieť al-Káida omylom odrezali hlavu svojmu zranenému spolubojovníkovi, informovali dnes sýrski aktivisti.

Aktivista vystupujúci pod menom Rámí Abdur Rahmán zo Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii a ešte jeden jeho kolega z provincie Aleppo na severe Sýrie svorne opísali, ako bojovníci zo vzbúreneckej organizácie Islamský štát v Iraku a Levante našli v stredu po boji s vládnymi vojskami v nemocnici zraneného povstalca.

Zranený muž si údajne v bolestiach šomral náboženské frázy typické pre šiitov. Šiiti v Sýrii a susedných štátoch však bojujú po boku prezidenta Bašára Asada, pochádzajúceho takisto z tejto odnože islamu.

Aktivista zo SOHR dnes hovoril pod podmienkou anonymity, pretože sa obáva prípadnej pomsty, pripomína agentúra AP.

Bojovníci neskôr ukazovali odrezanú hlavu muža z nemocnice pred davom ľudí v meste Aleppo. Miestni obyvatelia tú tvár ale spoznali a uviedli, že hlava patrí vodcovi ďalšej extrémistickej vzbúreneckej skupiny, Harakat ahrár aš-Šám al-islámíja (Islamské hnutie slobodných ľudí Levanty).