Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Sýria obvinila koalíciu vedenú Spojenými štátmi z útoku na nemocnicu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Sýrsky veľvyslanec obvinil USA a ich spojencov, že spustili nepriateľskú kampaň v médiách, v ktorej pripisujú zločin proti nemocnici Sýrii a jej spojencovi, Rusku.

New York 17. februára (TASR) - Sýrsky veľvyslanec pri OSN Bašár Džaafarí v utorok vyhlásil, že jeho vláda má "dôveryhodné informácie", že nemocnicu v severnej Sýrii, riadenú medzinárodnou humanitárnou organizáciou Lekári bez hraníc (MSF), zasiahla pri útoku koalícia krajín vedená Spojenými štátmi. Džaafarí zároveň obvinil MSF, že sú pobočkou francúzskej tajnej služby. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

Sýrsky veľvyslanec obvinil USA a ich spojencov, že spustili nepriateľskú kampaň v médiách, v ktorej pripisujú "zločin proti nemocnici" Sýrii a jej spojencovi, Rusku.

MSF v utorok oznámila, že pri pondelkovom útoku na kliniku v severnej Sýrii zahynulo najmenej 11 ľudí a dve osoby sú stále nezvestné.

Tlačový tajomník Pentagónu Peter Cook v utorok vyhlásil, že to nebol útok Spojených štátov.

Džaafarí povedal novinárom v sídle OSN v New Yorku, že nemocnicu otvorili bez predchádzajúcej diskusie so sýrskou vládou.

Podľa veľvyslanca musí teraz organizácia MSF "znášať všetky následky svojho konania, pretože... nemocnicu neprevádzkovala s povolením sýrskej vlády".