Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Sýrska armáda ostreľovala rozsiahle časti mesta Hamá

Foto: TASR/AP

V dôsledku ostreľovania štvrte ležiacej na severovýchode mesta bolo zničených množstvo obytných domov a zahynul bližšie neurčený počet ľudí.

Ammán 22. marca (TASR) - Tanky sýrskej armády ostreľovali dnes rozľahlú štvrť mesta Hamá. Útok nasledoval po ozbrojených zrážkach medzi povstalcami zo Slobodnej sýrskej armády a jednotkami lojálnymi sýrskemu prezidentovi Bašárovi Asadovi. Informovali o tom zdroje miestnej opozície.

V dôsledku ostreľovania štvrte ležiacej na severovýchode mesta bolo zničených množstvo obytných domov a zahynul bližšie neurčený počet ľudí. Bombardovanie mesta Hamá a jeho okolia si podľa sýrskych opozičných zdrojov za uplynulé dva dni vyžiadalo najmenej 13 obetí, uviedla agentúra Reuters.

Bezpečnostná rada OSN vrátane Ruska a Číny v stredu podporila návrhy medzinárodného vyslanca Kofiho Annana na ukončenie rok trvajúceho krviprelievania v Sýrii.

Nezáväzné vyhlásenie schválené všetkými 15 členmi rady vyzýva sýrsku vládu a opozíciu na okamžité prijatie šesťbodového mierového plánu, ktorý zahŕňa zastavenie paľby, politický dialóg a plný prístup pre humanitárne agentúry. V prípade odmietnutia plánu vyhlásenie hrozí Sýrii zvážením nešpecifikovaných "ďalších krokov".