Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Sýrska opozícia odložila stretnutie s predstaviteľom OSN

Osobitný vyslanec OSN pre Sýriu Staffan de Mistura (vľavo) počas prebiehajúcich mierových rozhovorov medzi sýrskou vládou a opozíciou v európskom sídle OSN v Ženeve 1. februára 2016. Delegácia sýrskej opozície sa v pondelok v Ženeve po prvý raz oficiálne stretla s osobitným vyslancom OSN pre Sýriu Staffanom de Misturom - tri dni po tom, čo vyslanec spustil nepriame rokovania s vládnou delegáciou z Damasku. Foto: TASR/AP

Hlavná opozičná skupina, známa pod názvom Vyšší rokovací výbor (HNC), sa momentálne zúčastňuje mimoriadneho zasadnutia s cieľom prediskutovať eskaláciu násilia v Sýrii.

Ženeva 2. februára (TASR) - Delegácia sýrskej opozície na mierových rozhovoroch v Ženeve odložila dnes plánované stretnutie s osobitným vyslancom OSN pre Sýriu Staffanom de Misturom.

Dôvodom rozhodnutia sýrskej opozície odložiť rokovania s de Misturom sú útoky sýrskych vládnych síl podporovaných ruským letectvom na hlavné zásobovacie trasy vzbúrencov v okolí severosýrskeho mesta Aleppo.

Hlavná opozičná skupina, známa pod názvom Vyšší rokovací výbor (HNC), sa momentálne zúčastňuje mimoriadneho zasadnutia s cieľom prediskutovať eskaláciu násilia v Sýrii, uviedla pre agentúru DPA hovorkyňa HNC.