Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Povstalci sa dohodli s vládou na odchode z mesta Dúmá

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V súlade s touto dohodou, všetci militanti z koalície islamistických milícii Džajš al-islám v Dúme, môžu mesto bezpečne opustiť výmenou za prepustenie všetkých osôb zadržiavaných touto skupinou.

Damask 8. apríla (TASR) - Sýrska vláda a islamistickí povstalci dosiahli dohodu, podľa ktorej opustia povstaleckí bojovníci mesto Dúmá. S odvolaním sa na sýrske štátne médiá o tom v nedeľu informovala agentúra DPA.

Dúmá leží neďaleko sýrskej metropoly Damask a je poslednou izolovanou oblasťou, ktorú ešte doposiaľ na území východnej Ghúty ovládajú opoziční bojovníci.

V súlade s touto dohodou, všetci militanti z koalície islamistických milícii Džajš al-islám (Armáda islamu) v Dúme, môžu mesto bezpečne opustiť výmenou za prepustenie všetkých osôb zadržiavaných touto skupinou, uviedla sýrska štátna tlačová agentúra SANA citujúc nemenovaného oficiálneho predstaviteľa.

Na základe spomínanej dohody sa príslušníci koalície islamistických milícii Džajš al-islám majú podľa SANA presunúť do povstalcami ovládaného mesta Džarábulus v severosýrskej provincii Aleppo.