Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

Sýrski rebeli uniesli skupinu štyroch talianskych novinárov

Foto: TASR/AP

Unesení, ktorými sú reportér verejnoprávnej televízie RAI, sýrsko-taliansky žurnalista na voľnej nohe, ako aj filmár-dokumentarista a fotograf, pracovali v Sýrii podľa talianskych médií od utorka.

Istanbul/Rím 6. apríla (TASR) - Štyroch talianskych novinárov uniesli v sýrsko-tureckom pohraničí rebeli, údajne blízki teroristickej sieti al-Káida. Príčinou bol fakt, že skupinka nakrúcala ich vojenskú základňu, informovali dnes aktivisti sýrskej opozície.

Taliansky rezort zahraničných vecí v Ríme potvrdil únos štvorice a zriadil krízový štáb, ktorého cieľom bude krajanov dostať v zdraví čo najskôr do vlasti. Ministerstvo súčasne vyzvalo k maximálnej zdržanlivosti.

Tlačová agentúra ANSA priniesla s odvolaním sa na sýrskych rebelov informáciu, že novinárov v krátkom čase prepustia na slobodu a odprevadia do Turecka.

Unesení, ktorými sú reportér verejnoprávnej televízie RAI, sýrsko-taliansky žurnalista na voľnej nohe, ako aj filmár-dokumentarista a fotograf, pracovali v Sýrii podľa talianskych médií od utorka. Ich stopa sa stratila vo štvrtok.

Iba na Veľký piatok sa terčom ostreľovača v Aleppe stal dlhoročný spravodajca prvého programu nemeckej verejnoprávnej televízie ARD Jörg Armbruster, ktorého museli kvôli vážnemu zraneniu urgentne operovať, pripomína tlačová agentúra DPA.