Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Systém Železná kupola zostrelil rakety mieriace na oblasť Tel Avivu

Izraelský systém protivzdušnej obrany Železná kupola zachytil raketu vypálenú z pásma Gazy v Izraeli v pondelok 30. októbra 2023. Foto: TASR/AP

V oblastiach, kde bol vyhlásený poplach, sa ľudia uchýlili do krytov. Informácie o škodách alebo obetiach nateraz nie sú k dispozícii.

Tel Aviv 8. januára (TASR) - Izraelská armáda v pondelok večer vydala varovanie pred raketami vypálenými z palestínskeho Pásma Gazy. Varovné sirény sa rozozvučali na južnom predmestí pobrežnej metropoly Tel Aviv, ako aj v centrálnej časti Izraela - v oblasti Guš Dan a Šefela.

Ako informovala agentúra DPA, v Tel Avive bolo z diaľky počuť výbuchy, ktoré však zrejme spôsobili strely izraelského systému Železná kupola likvidujúceho nepriateľské rakety ešte počas letu k stanovenému cieľu.

V oblastiach, kde bol vyhlásený poplach, sa ľudia uchýlili do krytov. Informácie o škodách alebo obetiach nateraz nie sú k dispozícii.

DPA pripomenula, že Izrael bol naposledy vystavený raketovej paľbe z Pásma Gazy v posledný deň roku 2023.

Z tejto palestínskej pobrežnej enklávy bolo od začiatku vojny s Izraelom vystrelených viac ako 13.000 striel. Približne pätina z nich dopadla ešte v samotnom Pásme Gazy.