Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

V úvode festivalu Sziget našli policajti drogy u ôsmich cudzincov

Festival Sziget je jeden z najväčších hudobných festivalov v Európe. Foto: TASR/Michal Svítok

Organizátori festivalu Sziget, ktorý potrvá do 18. augusta, očakávajú tento rok 400.000 návštevníkov.

Budapešť 12. augusta (TASR) - Maďarské polícia našla v úvodný deň 22. ročníka budapeštianskeho medzinárodného festivalu Sziget drogy u ôsmich cudzincov, z nich jedného občana Veľkej Británie zadržala. Informovala o tom dnes komerčná tlačová agentúra HavariaPress.

Tohtoročný sviatok hudby a zábavy, ktorý sa tradične koná na Starobudínskom ostrove, sa začal v pondelok mínus prvým dňom. Policajti III. budapeštianskeho obvodu našli zakázané látky v šatstve návštevníkov podujatia. Za prechovávanie drog iniciovala polícia konanie voči dvom Francúzom, jednému Belgičanovi, Talianovi, Švajčiarovi, Dánovi a jednému občanovi Nigérie.

V jednom z vozidiel našli väčšie množstvo omamných látok, v tejto súvislosti zadržali jedného Brita. Policajti iniciovali jeho postavenie pred súd.

Organizátori festivalu Sziget, ktorý potrvá do 18. augusta, očakávajú tento rok 400.000 návštevníkov.

Na festivale sa predstavia skupiny a interpreti Blink-182, Queens of the Stone Age, Deadmau5, Placebo, Imagine Dragons, Skrillex, Macklemore & Ryan Lewis, Lily Allen, Bastille, Korn, Cee Lo Green, Manic Street Preachers, Kelis, The Prodigy, Outkast, Calvin Harris, Klaxons, The Bloody Beetroots, Madness a mnohí ďalší.