Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Szijjártó: NATO musí zintenzívniť svoju protiteroristickú činnosť

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó (uprostred) počas prejavu v rámci osláv pri príležitosti 75. výročia vzniku Aliancie v sídle NATO v Bruseli 4. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Podľa agentúry MTI to povedal vo štvrtok v Bruseli maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

Budapešť/Brusel 4. apríla (TASR) - NATO musí posilniť svoju protiteroristickú činnosť v záujme zachovania plynulosti obchodu medzi Východom a Západom, pretože ide o podstatný ekonomický záujem Európy. Podľa agentúry MTI to povedal vo štvrtok v Bruseli maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Šéf maďarskej diplomacie na tlačovej konferencii po zasadnutí Rady ministrov zahraničných vecí NATO oznámil, že za účasti kolegov z Japonska, Južnej Kórey, Austrálie a Nového Zélandu rokovali o spolupráci s tichomorským regiónom.

"Výzva, ktorú predstavuje terorizmus vo svete, je stále horšia a horšia. A tento zhoršujúci sa terorizmus je stále väčšou hrozbou pre svetovú bezpečnosť, fungovanie svetového obchodu a udržiavanie vzťahov a spojení medzi Východom a Západom," povedal Szijjártó.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)