Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Szijjártó: Niet dôvodu na mimoriadnu schôdzu k vstupu Švédska do NATO

Na archívnej snímke šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó. Foto: TASR/AP

Opoziční poslanci v pondelok iniciovali zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu k otázke rozšírenia NATO, a to na 5. februára.

Budapešť 30. januára (TASR) - Ratifikácia vstupu Švédska do Severoatlantickej aliancie môže počkať na riadnu schôdzu maďarského parlamentu koncom februára. Vtedy môže byť táto otázka zaradená do programu, ak o tom rozhodne parlamentná väčšina, povedal v utorok pre komerčnú televíziu ATV šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

"Teraz nás nedelí dlhé obdobie od začatia riadnej schôdze parlamentu. Tá má byť na budúci mesiac, koncom februára, preto nevidím dôvod na zvolávanie mimoriadnej schôdze" povedal Szijjártó.

Opoziční poslanci v pondelok iniciovali zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu k otázke rozšírenia NATO, a to na 5. februára.

Turecký parlament schválil rozšírenie Aliancie o Švédsko 23. januára. Poslanci maďarského vládneho bloku odkladajú toto rozhodnutie už poldruha roka, pričom predtým opakovane tvrdili, že Maďarsko v tomto smere nebude posledné.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)